Weekend Classes. We offer weekend classes year round at various locations.

Please note that our Saturday classes are back!  

Saturday classes will resume on October 5 until June. 

Saturday classes run during the school calendar year: October through June each year.
Sunday classes run year round. Please note we are closed for all major holidays. The schedule of closures is noted below. Saturday classes occur at Jewish Day School, 15749 Northeast 4th Street, Bellevue, WA 98008.  Sunday classes occur at HOT DOG USA Gym in Bridle Trails Shopping center, Kirkland. Click here for locations.

Trail Classes are happening now: Spring, 2019. Starting April 21st, we are offering Fitness on Skates at Log Boom Park AKA Tracy Owen Station. This course is a drop in class, so you either pay by the class, or it is deducted from your class packages. Level 3 and above, must be able to stop. Focus is on building your cardiovascular fitness. Must will willing to install WhatsApp Messenger on your phone due to inclement weather cancellations. 10am and 2pm, make sure you get the schedule.

Don’t be late: Please note that returning students to our weekend classes (those who have already taken their first class) should be signed in no later than 15 minutes before class is set to start.  Classes start “on the hour” so arrive at 10:45am for 11am classes, 9:45am for 10am classes and 8:45am for 9am classes. Early warm up starts at 8:30am.

New Students: You must arrive no later than 10:30am on Saturdays or Sundays to attend your FIRST class. Beginner-1 starts at 10:50am on both Saturday and Sundays
Before arriving at the rink, you MUST also
1.) Set up an account and
2.) Register for the B1 class (no matter what level of ability), prior to attending your first class. (B1)

We apologize in advance for the time it takes to set up the first class and thank you, in advance, for your adherence to these procedures. Once you are registered with an account and a class, and you show up at the times designated above, it’s time to ROLL! You’ll be so glad you did and we’ll be so glad to have you join us!

For Self Taught Skaters who believe they are beyond the Level 1 (can stop easily etc), we are happy to offer an assessment, contact Trish (see bottom of page) to set up this opportunity. However, please still sign up for the B1 Class as that is the procedure to be placed into an upper level class.

BYOH: Bring your own helmet. Kids, this is a must, bike helmet is fine. It’s a hygiene thing!

Holiday & Summer schedules: We are open on Sundays year round and on Saturdays September through and including June. We are CLOSED the following days:

  • Christmas 2018 (Dec 23/24, 2018)
  • New Years’ 2018 (Dec 28/29, 2018)
  • Easter  – (Sunday, April 21, 2019) Bridle Trails Class
  • Mother’s Day – (May 12th, 2010)  Bridle Trails Class

and the following weekends:

  • Memorial Day  (May 25/26, 2019)
  • July 4th weekend   (July 6/7, 2019)
  • Labor Day  (Aug 31 – Sept 1, 2019)
  • Thanksgiving Day  (Nov 30-Dec 1, 2019) (We do open for a fun free skate from 9am-11am on Thanksgiving)
  • Holiday (Dec 21/22, 2019)
  • New Years’ Day   (Dec 28/29, 2019)

——

Saturday Classes 2019/20

Saturday Classes held at The Jewish Day School, 15749 Northeast 4th Street, Bellevue, WA 98008
9:30 amFloor opens for open skate15 minutes
9:45 amLevel 4/5/6 adults50 minutes
Level 4/5 kids50 minutes
10:35 amClasses end – open skate15 minutes
10:45 amLevel 1, 2, 3 kids and adults classes begin50 minutes
11:35 amClasses end – open skate10 minutes
11:45 amEnd of Saturday session

Sunday Classes 2019/20

Bridle Trails Shopping Center, Kirkland, WA
8:30 amOpen Skate30 minutes
9:00 amDance on Skates with Aviya (AKA Small movement / R&B / Spot dancing)50 minutes
Level 4/5 Adult50 minutes
Four-Year-Old Class
(when scheduled)
50 minutes
9:50 amClasses End
For session 1
Open Skate10 minutes
10:00 amAdults Level 4/550 minutes
Kids Level 3
(First Session - repeats at 11 am)
50 minutes
Kids Level 4/550 minutes
10:50 amClasses End for session 2
Free Skate10 minutes
11:00 amB-1 Class
(Kids and Adults)
50 minutes
Adults Level 250 minutes
Adults Level 350 minutes
Kids Level 250 minutes
Kids Level 3 (2nd session - also occurs at 10:00 am50 minutes
11:50 amClasses end for sessions 3
Free Skate15 minutes
12:05 amSession 3 ends

FAQs:

Each class B2 and above lasts 50 minutes and has a 10 minute pre-class warm up session and a ten minute post class session following the class. The 11pm class ends at 11:50 and has a 10-minute post-class skate & play time on  Saturday and  and  15 minutes on Sunday.  B1 classes start at 10:50 and end at 11:50 (60 minutes)

Comments are closed.